Michel Siersma

uw colendis professionals

Michel Siersma

Ik ben adviseur gebiedsontwikkeling en heb ruim 35 jaar kennis en ervaring in de functies planeconoom, projectleider (o.a. gebiedsexploitaties en herinrichtingsprojecten) docent en coach opgedaan.
Ik heb naast planeconomie sinds enkele jaren ervaring op het gebied als risicomanager opgedaan. Deze tak van sport combineer ik ook in de werkzaamheden als planeconoom.
Ik ben accuraat, analytisch, onafhankelijk en heb overtuigingskracht. In combinatie met mijn uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden ben ik in staat om te gaan met weerstanden en conflicten.
Ik heb een klantgerichte en zakelijke instelling. Als adviseur kan ik zowel zelfstandig als in teamverband werken, waarbij het gevoel voor politieke verhoudingen en een flexibele en creatieve instelling niet ontbreekt.

Mijn ervaring als projectleider/ teamleider maakt mij een uitstekende sparringpartner voor zowel collega's als externe partijen. Als senior planeconoom werk ik resultaat- en klantgericht en treed ik op als adviseur bij diverse onderhandelingen en contractvormingen. Door mijn ervaring en flexibiliteit ben ik prima in staat om een brug te slaan tussen de diverse afdelingen.

In het kader van mijn werkzaamheden als planeconoom heb ik een rekenmodel grondexploitatie, exploitatieplan en risicobeoordeling in Excel ontwikkeld. Als docent, van de door mij zelf ontwikkelde leergang Grondexploitatie, Masterclass kostenverhaal en exploitatieplan bezit ik voldoende kennis op het gebied van en het toepassen van de grondexploitatiewet en kostenverhaal.

Om mijn adviseurschap een nog bredere basis te geven heb ik een studie Master Risicomanagement aan de universiteit Twente opgepakt. Risicoperceptie, risicogestuurde gebiedsontwikkeling en (her-)ontwikkelingen in Krimpregio ‘s zijn mijn speerpunten.Complexe en slepende zaken, zoals handhavingsdossiers en bemiddeling, zijn specialismes waarvoor ik ingezet wordt.